HalloweentårtaRiktigt ruskig tårta... Passar bäst på en ljusskygg Halloweenfest. Marsipan, hallon och lakrits. Och så marsipanfingrar förstås! Du behöverReceptet är för 12 personer. Tårtbotten
Fyllning
Dekoration
Gör så här:
Botten: Fyllning: Vispa grädden fast med vaniljsockret. Blanda vaniljkrämen med lakritspulver. Mosa samman hallonen och hallonsylten. Skär tårtbottnen i tre bottnar. Bred sylt och lite vanilj/lakritskräm på första botten och samma sak på andra botten. Bred sylt på översta lagret och täck sedan tårtan med grädde. Dekoration: Blanda marsipan med färg, börja med gul färg och tillsätt röd till du har en läskig färg. Använd handskar och knåda tills färgen är jämn och du är nöjd. Kavla ut marsipanen till ett runt täcke mellan oljad plastfolie eller häll lite olja på en rostfri arbetsbänk. Täck tårtan med marsipanen och skär rent kanten. Pudra över lakritspulver och florsocker och dekorera med figurer gjorda av marsipanen som blivit över. Ställ tårtan svalt fram till servering. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Smart helgmatLyxig kyckling - helgmat som räcker länge!En riktigt klassisk helgstek är ett lyxigt sätt att fira helg! Gör två rätter i en: Läckert fylld kyckling som finmiddag och kycklingsoppa i veckan. SquashreceptSquash i överflödSquash är en bra råvara som lätt tar till sig andra smaker och passar i många rätter. Dill och squash är gott ihop, till exempel i pastasås. Fylld och gratinerad med quornfärs mättar squashen många. Mild squashsoppa blir gott till förrätt och kompletteras med squashpudding till efterrätt. Överflöd är ett välsmakande problem! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|