Marängtårta med hallon och lakrits

Elegant och mindre söt tårta. Smakerna av passionsfrukt, hallon och lakrits trivs väldigt bra ihop på en botten av maräng och puffat ris.

Du behöver

Maräng med puffat ris

  • 3 äggvitor
  • 1 1/4 dl socker
  • 4 dl puffat ris

Fyllning

  • 150 g hallon, färska eller frysta
  • 2 dl grädde
  • 1/2 msk socker
  • 3/4 tsk äkta lakritspulver
  • 1 passionsfrukt

Gör så här:

Marängbottnar:

Sätt ugnen på 100-125 grader. Rita upp två rundlar, cirka 24 centimeter i diameter, på ett bakplåtspapper. Vispa äggvitorna så hårt att skålen går att vända utan att de rinner ut. Tillsätt sockret och vispa lite till. Vänd ner det puffade riset. Bred ut smeten innanför rundlarna på bakplåtspapper tills det blir ett jämnt lager. Grädda i 45 minuter och stäng sedan av ugnen. Låt torka på eftervärmen över natten eller tills bottnarna torkat helt. Lossa dem försiktigt.

Fyllning:

Lägg samman tårtan strax före servering så inte marängbottnarna hinner blötas upp. Vispa grädden. Mosa hallonen med hälften av grädden, sockret och lakritspulvret. Bred hallonblandningen på den undre marängbottnen. Lägg på nästa botten och bred ut resten av grädden. Garnera med innehållet från en passionsfrukt.

Tårtan är glutenfri.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Fläskpannkaka

Matiga pannkakor

Varför steka pannkakor i stekpanna när det finns ugn? Ugnspannkaka är bekväm mat på nolltid.

pannkakor.se

Midsommar

Matjessill i ny kostym!

Sill till nypotatis är klassisk midsommarmat. Det är enkelt att själv krydda matjessillen!

sillrecept.se


Scones

Majsscones

När solen tittar fram känns det helt rätt med solgula scones! Baka goda majsscones och njut dem nybakta.

Mat äter vi förstås oavsett väder, men när solen nu börjat lysa varmare blir man ofta sugen på någonting lätt och gott. Scones passar utmärkt som solig försommarfika! Någonting snabbare går det knappast att hitta och så enkelt att alla klarar av att baka dem. Men framförallt är det så gott med nybakade scones...

Prova ett extra soligt recept med majsmjöl i degen! Majsscones går fint att servera med smör, marmelad och vanlig hårdost. Men de smakar också fint tillsammans med en bit ädelost eller en skiva lufttorkad skinka.

Solig vårfika önskar pepparochsalt.se!

 scones.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...