PrinsesstårtaPrinsesstårtan fick kunglig glans av prinsessorna Märtha, Astrid och Margaretha och kommer ur den kokbok som gavs ut efter att de gått i hushållsskola. Inte konstigt att den behållit sin popularitet! Du behöverBotten
Vaniljkräm
Fyllning och lock
Gör så här:Botten: Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant med en diameter cirka 24 centimeter. Vispa ägg och socker mycket luftigt med elvisp. Blanda samman potatismjöl, vetemjöl och bakpulver och vänd ner i smeten, rör tills den är jämn. Häll smeten i formen och sätt in i ugnen. Sänk genast värmen till 175 grader och grädda i cirka 30 minuter. Täck med lock om kakan får för mycket färg. Prova med provsticka om kakan är färdig och låt sedan svalna under bakduk.
Vaniljkräm: Vispa samman mjölk, vetemjöl, strösocker och äggulor och värm under vispning tills blandningen sjuder. Låt sjuda ett par minuter under vispning tills blandningen tjocknat. Ställ åt sidan och låt svalna. Blanda sedan ner vaniljpulver eller -socker. Det går även att ersätta med färdig vaniljkräm eller vaniljkräm från pulver.
Lock: Arbeta in hushållsfärgen i marsipanen tills den har jämn färg. Kavla ut mellan två stora ark plastfolie tills locket är stort nog att täcka hela kakan, ner över kanterna, med.
Fyllning: Bred vaniljkrämen över den undre bottnen. Lägg på nästa botten och täck med sylt blandad med en tredjedel av grädden. Lägg på översta tårtbottnen och bred ut grädden över, gärna mjukt formad som en kupol. Lägg försiktigt marsipanlocket överst, skär rent kanterna och dekorera efter smak: med choklad, pudrat florsocker, marsipanrosor eller något helt annat. Kommentar av
NoName
1 februari 2013
Ett bra recept, dock tycker jag att man bör göra sin egen marsipan om man nu skall baka sin egen prinsesstårta. Mycket godare än den köpta varianten. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Kyckling till helgenSmakfylld kycklingFira helgen med kyckling i ugn! Prova filéer fyllda med kryddig salsiccia. SoppaVardag med stilTillbaka till vardagen efter alla helger. Starta upp med soppa och hembakat knäckebröd! FrukostbullarVakna mjukt!Frasiga frallor i all ära, men ibland behöver man vakna riktigt mjukt! Tunna, mjuka vetekakor med ost kan aldrig vara fel! Den som vill äta lite luftigare bakar tekakor. Sedan finns alltid nyponbullar, mjuka hålkakor eller kanske ett gott franskbröd. Mjuka gifflar smakar förresten utmärkt med smör, ost och lite citrusmarmelad! God morgon! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
JAG VILL BAAKA EN KLADDKAKA