Kladdkakstårta med chokladmousse

Lite mer chokladsmak och lite lyxigare än kladdkaka, men lika enkelt.

Du behöver

Botten

  • 125 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1/2 tsk vaniljpulver eller 1 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kakao
  • 1 dl vetemjöl

Chokladmousse

  • 100 g mörk choklad, 70 %
  • 2 msk honung
  • 1 1/2 dl vispgrädde

Gör så här:

Botten:

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa samman ägg, socker och vaniljsocker. Tillsätt kakao, vetemjöl och smör och vispa slätt. Smörj och strö en springform med cirka 24 centimeter i diameter och grädda i ugnens nedre del i cirka 25 minuter tills kakan är färdig, inte kladdig.

Chokladmousse:

Smält chokladen i vattenbad. Rör ner honungen och låt blandningen svalna något. Vispa grädden och vänd slutligen ner chokladen i grädden. Spritsa över kakan när den svalnat och förvara sedan i kylskåp. Servera gärna med färska bär.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Kommentar av Eva
20 januari 2014

Hej! Hur många tårtor ska man beräkna till 30 personer? Tacksam för svar!

Redaktionens kommentar
Det beror på vad som serveras i övrigt och såklart hur hungriga gästerna är. Men som efterrätt brukar 3 tårtor räcka.
Kommentar av Mr. Smily
5 april 2013

Den ser ju aaaaas gooood ut!!!!

:3 <------(mums)

Svar av de isbjörnsätande uttrarna
5 april 2013

Yep det gör den!


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Bakabullar

Andra bullar

Vem kan motstå nybakade bullar? Nu öppnar bakabullar.se, sajten med våra favoritrecept på bullar!

bakabullar.se

Pajrecept

Fetaostpaj

Någon som gillar fetaost? Kalamata-oliver? Tomater? Här är receptet för er!

pajrecept.se


Efterrätter

Maräng

Påsken är här! Spara några ägg till efterrätten och gör helgens godaste fruktmaräng!

Alla som någon gång haft höns förstår varför vi äter ägg just till Påsk... Det är nu som äggen kommer! Och även om du kanske inte har egna höns så finns ekologiska ägg att köpa i snart sagt varje butik.

Ägg ingår ju i många av våra vanligaste bakverk. Tänk dig en solgul sockerkaka, fortfarande varm... Eller våra älskade pannkakor!

Koka inte alla ägg i påsk utan spara några och laga en härlig fruktmaräng som avslutning på en riktigt påskmiddag! Mjuk maräng som täcke till frukt eller bär lyfter fram smaken på en fint sätt. En utmärkt efterrätt som passar fint till helgen!

Glad påsk önskar pepparochsalt.se!

 efterratter.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...